úterý 15. září 2015

227. den- Vyhýbat se všem obalům obsahující hliník


Toho, co vše obsahuje hliník je tolik, tak jsem si řekla, že to už shrnu do jednoho článku. U potravin to jsou některá víčka od jogurtů, tavené sýry, paštiky a jiné pomazánky také bývají často balené v hliníku, dále u čokolád se můžeme setkat s tímto typem obalu. Hliník se používá i u balení kosmetiky, nebo jiných drogistických věcí.

Pak jsou ještě obaly, které na sobě mají jen vrstvičku hliníku a ty jsou úplně nejhorší, protože ani nejdou recyklovat. Těm se tedy budu vyhýbat extra....

Klasický hliník poznáte tak, že když ho zmuchláte, tak se nevrátí zpět. Pokud je to ale jen vrstvička, tak to takto nefunguje a obal se vrátí do původního stavu ( maximálně vypadá trochu pomačkaně). Takže nejbezpečnější je řídit se podle značek ALU a 41.

Žádné komentáře:

Okomentovat