středa 8. července 2015

155. den- Přírodní ochrana proti sluníčku


Posledních pár dní jsem trávila pořád na sluníčku, takže stoupla spotřeba mého opalovacího krému. To mě přivedlo k tomu, abych si o krémech něco přečetla a našla jinou variantu ochrany. To, že jsou prodávané krémy plné chemie jsem věděla vždy, ale říkala jsem si, že je lepší na sebe patlat něco takového něž se spálit. Na opalování taky nejsem, většinou se snažím i co nejvíce zahalit, tak jsem to prostě moc neřešila.....

Až teď, kdy se snažím přecházet na domácí produkty jsem si řekla, že i krém na opalování můžu mít vlastní výroby. Co jsem se tak dočetla, tak jde jen o to smíchat suroviny, které by daly požadovaný faktor SPF.

Návodů je na internetu překvapivě hodně. Můžete najít jak složitější se spoustou přísad (ty asi budou mít větší SPF faktor), tak i jednoduché návody, jako třeba olivový olej z mrkví, nebo i samotný olej má určitý účinek- olivový, nebo kokosový má od 2 do 8 SPF.

Já už jsem celkem opálená, takže asi vyzkouším jen něco jednoduššího a ty s větší ochranou si ukuchtím až zase vyblednu:)

Zde jsou některé odkazy na návody opalovacích krémů, co jsem našla:

 http://www.home-made.cz/2012/09/domaci-krem-na-opalovani-spf-30.html

http://sijetosemnou.blogspot.cz/2015/05/domaci-opalovaci-krem.html

http://kissabee.blogspot.cz/2014/06/diy-vonavy-opalovak-s-spf-30-ft-ekokoza.html

Poučný článek jsem nalezla zde:

http://karolinaloskotova.blog.cz/1007/proc-nepouzivat-opalovaci-kremy-cim-se-v-tom-pripade-natirat

Žádné komentáře:

Okomentovat