Včera jsem vymýšlela pohoštění k večernímu posezení u ohně a napadlo mě udělat salát z toho co roste venku. Jako každý rok máme oslavy Beltine u kamarádky na vesnici, sedíme u ohně, povídáme si a zkoušíme různé tradiční rituály, k jídlu se podává špekáček, hermelín, lilek a brambůrky.
Letos jsem to chtěla udělat trošku jiné, takže upeču domácí chléb a ovesné sušenky, udělám zázvorovou limonádu a salát bych chtěla vytvořit z ředkviček,cibulky,mrkve a toho co najdu cestou do Hajan (to je vesnička, kde bydlí kamarádka:)) plus do toho zamíchám nějaká semínka.
Musím si ještě nastudovat, jestli nejsou nějaké bylinky jedovaté, ale asi se budu držet hlavně toho co určitě identifikuji jako kopřiva, jetel, pampeliška....
No snad se to bude dát jíst :)
Žádné komentáře:
Okomentovat