pátek 20. března 2015

48. den- Sázet kytičky




Dnes je velice výjimečný den. Nastává totiž jarní rovnodennost a s ní je spojená magická chvíle, která je dnes ještě umocněná nějakou speciální konstelací hvězd, která nastává jednou za x let (nevím už přesně za kolik, ale bylo to hodně) a částečným zatměním slunce. Díky těmto faktorům by se mělo vyplnit každému přání, které si bude přát, ale jen v dopoledních hodinách!!! Obecně se pak během jarní rovnodennosti píší přání na skořápky od vajíček a v tuto dobu se také můžeme zbavit starých věcí ze zimy (ať jsou to myšlenky, pocity, úkoly...), je s tím spojená celá řada tradic, ale vždy je to něco s pálením nebo topením ve vodě....

Krom těchto "kouzelných" věcí se lidé loučí se zimou úklidem obydlí i těla- je to opět ten zvyk zbavovat se starého a nepotřebného. Takže jeden víkend mám na plánu pěkně očistit byt od špatné energie a zbavit se krámů, které tu jen leží a už se hodně dlouho nepoužily, a také se vrhnu na šatník:) a další víkend si udělám očistu těla a nabiji se pozitivní jarní energií:)

Dalším jarním zvykem je sázení. Už včera jsem na zahrádkách u baráku viděla sousedy okopávat a připravovat půdu na nový výsev. Já bohužel zahrádku nemám, tak jsem se rozhodla udělat si takovou provizorní na balkoně a oknech. Kuchyň mi už krášlí bylinky a dnes přidám okrasné květinky, které si rozmístím všude po bytě abych zde měla tu správnou jarní atmosféru:) Zatím sem si teda do květináčků zasadila jen trávu :D ale dnes plánuji návštěvu obchodu se sazeničkami a koupím nějaká pěkná semínka:) 

A proč vlastně doma pěstovat rostlinky? Jednak jsou krásné, rozjasní domov a dělají prostě radost:) Hodně z nich  také čistí vzduch od škodlivých výparů, které vypouští laky, čističe, kosmetika, plasty, ale i koberce nebo závěsy. Přes den jsou skvělými výrobci kyslíku (v noci si ho trochu vezmou zpět). Aromatické rostliny jsou zase dobré na odpuzování hmyzu (ty je dobré dávat na okno).

Takže s kytičkami doma to budete mít hezčí, okysličované a bez hmyzu:)

Žádné komentáře:

Okomentovat