sobota 21. února 2015

21. den- Nekupovat balící papír a dárkové tašky

Dnes jedeme na narozeninovou oslavu, tak mě napadlo se na toto téma zaměřit zelenými brýlemi:)
Zatím tedy jen o té svrchní části, protože dárek už máme, takže o něm až někdy jindy.

Takže jak zabalit dárek?
Nejlepší by bylo nebalit ho vůbec, ale někdo to má rád a je to takové větší překvapení dát někomu zabalený balík, který musí rozbalovat :)
Dobré řešení je látka. Může to vypadat pěkně a dá se to pojmout jako dva dárky v jednom (na Zimní slunovrat jsem třeba kamarádce zabalila pastelky do šátku).
Pokud stojíte vyloženě o papír, tak jde improvizovat se vším co je doma papírového- noviny, časopisy, list z kalendáře...i z těchto věcí se dá vytvořit velmi pěkný obal na dárek.
Dárkové tašky se dají také vyrobit z nějakého tvrdšího papíru co se doma povaluje....
Uznávám, že tyto varianty jsou trochu pracnější (přece jen udělat z novin pěkný obal, chce trochu času :D), takže posledním řešením, které bych chtěla používat jen v krajní nouzi, je kupovaný balící papír z recyklovaného papíru.

Všechny tyto možnosti se dají ještě zkrášlit vystřiženými ornamenty, květinkami, stužkami(ty se dají vždy využít znovu), papírovými ozdobami (kamarádka dělá krásné ozdoby z čajových obalů), prostě cokoli vás napadne...

A ještě poslední připomínka- většina lidí co znám používá k zabalení dárku izolepu. To je pro ekologicky balený dárek nepřípustné, a taky to nevypadá nejlíp....takže stužky,provázky, mašle....




Žádné komentáře:

Okomentovat